Downloads voor Pers hieronder:

Literaire bijdrage aan boek Belgische schrijver/ redacteur Herman Verbeke.

Een korte preview van Frank Blueka zijn slotstuk:...............Ik probeer Neil en Tom niet alleen te combineren, maar ook –en vooral- te verbinden. Het lijkt alsof ik twee uitersten in mezelf aan het verbinden ben. Neil Young is de man van de rockpodia. Tom Waits is een echte theaterman. Neil Young heeft de hoge stem, haast van een vrouw. Tom Waits mompelt zingend soms zo laag dat het op grunten uit de Ghotic-scéne lijkt. Beiden hebben altijd de intentie om vooral ook de tekst in de song tot zijn recht te laten komen. Ze waken erover dat de luisteraar niet in slaap wordt gesoesd met een zoetgevooisde stem. Daarvoor schuwen ze de uitersten van hun stemgebied niet. Het octavenverschil tussen de hoogste noot van Neil en de laagste van Tom lijkt de gehele lengte van het pianoklavier te weerspiegelen. Als luisteraar brengt Tom Waits me regelmatig in de donkere, doch sfeervolle grot van Plato. Als het daar te donker wordt, vlamt de muziek van Neil Young me weer naar het licht en de ruimte toe. En merkwaardig genoeg is het soms ook andersom.
Een geweldige uitdaging dus om Neil en Tom aan elkaar te smeden. Zowel muzikaal als theatraal. Het verlegt grenzen bij mezelf. Kan ik dit wel? Ik leer veel, het voelt goed om te doen. Het bezorgt me de prachtige momenten van extase waarover ik hier eerder schreef. Soms in mijn eentje achter de piano of gitaar. Soms met muzikale vrienden tijdens onze relaxte “nergens voor hoeven doen”-oefenavond. Of onverwacht –live bij een vroege try-out –in het theater waar ik op het laatste moment ben ingevlogen. Mooi, boeiend, maar ook hard werken en altijd op zoek naar de magie waar ik zo van hou. Dat het bijna vanzelf gaat. De muzikale flow. Een nighttrain die precies aangeeft welke kant op te gaan. Bedankt Neil Young voor je inspiratie en geweldige muziek. Daarnaast voor je impliciete lessen, waardevolle lessen om vooral mezelf te blijven in een wereld die als een orkaan om me heen kan wervelen… To be a rock in a hopefully long remaining free world.

Voor meer informatie en bestellen, zie link:

Neil Young en ik (Herman Verbeke)

 

Radio live

FRANK BLUEKA

In Nottinghamshire (area of Robin Hood) is album Harvest Waits 10 oktober 2017 featured album. Het is op een Britse regionale radio aldaar. De CD wordt met 4 songs gedraaid en het project "Tom Waits meets Neil Young" wordt met enthousiasme genoemd door DJ Roy Wetton in zijn programma Roots, rock & Reggae. De Harvest Waits songs vinden zo een internationale (!) primeur.

Read more… close
/
  1. 1 o.a. "Raindogs" live op radio (GB) 03:45
    /